Tuinwijken Sint-Jans-Molenbeek

Onder leiding van Marc Dubois, die vroeger nog de verantwoordelijke was van het gemeenschapscentrum De Rinck, gaan we een bezoek brengen aan de tuinwijk Diongre in Sint-Jans-Molenbeek. Deze is gebouwd tussen 1922 en 1925 in opdracht van een anonieme verenging voor goedkope woningen.

En ernaast gelegen is er nog de tweede tuinwijk van Sint-Jans-Molenbeek, nl. De Saulnier.  Ook deze wijk werd vernoemd naar de ontwerper en architect, de heer Armand De Saulnier, en ontstond in 1923.  Het heeft de vorm van een driehoek.  Deze wijk is ongeveer even groot als deze van Diongre, en bestond vroeger uit 99 woningen, maar werd recent in de jaren 2018-2019 volledig gerenoveerd tot een complex met 72 sociale woningen. 

De wijk Diongre kennen de meesten omdat ze wel de huisjes kennen met blauwe schildering, en de architect heeft geprobeerd om elk huis uniek te maken met een pictogram boven de deur.

Terug

De Swaene

Genootschap voor heemkunde in Anderlecht

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, een opmerking of wil u lid worden van onze vereniging? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.